Loading

İletişim

msariisik@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 54 54

1-MAKALELER :
1 MEHMET SARIIŞIK; SEYİT AHMET SOLMAZ; - Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerinin Belirlenmesi: Turizm Lisans ve Ön Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması - Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi - Vol.26 - pp. - ISSN : 2147-7833 - DOI : - Haziran - 2014
1.2-ESCI VE/VEYA SCOPUS KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE :
1 Pamukcu, H; Sariisik, M; - Suggestions for standardization of halal tourism in hospitality industry - JOURNAL OF ISLAMIC MARKETING - Vol.12 - pp.389 - ISSN : 1759-0833 - DOI : 10.1108/JIMA-04-2019-0078 - FEB 24 2021 - English - Article - 2021 - WOS:000521350100001
2 Pamukcu, H; Sariisik, M; - Suggestions for standardization of halal tourism in hospitality industry - JOURNAL OF ISLAMIC MARKETING - ISSN : 1759-0833 - DOI : 10.1108/JIMA-04-2019-0078 - - English - Early Access - 2020 - WOS:000521350100001
3 Bogan, E; Sariisik, M; - Halal tourism: conceptual and practical challenges - JOURNAL OF ISLAMIC MARKETING - Vol.10 - pp.87 - ISSN : 1759-0833 - DOI : 10.1108/JIMA-06-2017-0066 - English - Article - 2019 - WOS:000459483600002
4 Cakmak, M; Sariisik, M; - AN INVESTIGATION ON THE BASIC CONTENTS OF THE MAIN DISHES OF THE TURKISH CUISINE - ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURISTICOS-ABET - Vol.9 - ISSN : 2238-2925 - English - Article - 2019 - WOS:000506187900006
1.3-ÜAK VE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU TARAFINDAN BELİRLENEN ULUSLARARASI ALAN ENDEKSLERİNDE TARANAN DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ VEYA ULAKBİM, TR-DİZİN TARAFINDAN TARANAN ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE :
1 FATMA ÖZÇELİK HEPER ; MEHMET SARIIŞIK - Kongre Delegeleri ile Yerli Turizm İşletmecilerinin Bakış Açısından İstanbul ve Rakip Şehirlerin Kongre Turizmine İlişkin Rekabet Güçlerinin Karşılaştırılması - KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, - Vol.29 - pp.77-89 - 2015
2 FATMA ÖZÇELİK HEPER; MEHMET SARIIŞIK - Kongre Turizmi Açısından İstanbul İli’nin Uluslararası Rekabetçilik Analizi - Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi - Vol.17 - pp.85-108 - 2015
3 ANIL AKAY; MEHMET SARIIŞIK - Restoran Yöneticilerinin Menü Planlaması ve Analizi Konusuna Yaklaşımları Üzerine Bir Araştırma - Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi - Vol.6 - pp.211-230 - 2015
4 RECEP YILDIRGAN, ORHAN BATMAN, MEHMET SARIIŞIK - Sapanca’nın Turistik Destinasyon İmajı Üzerine Bir Alan Araştırması - İşletme Bilimi Dergisi - Vol.3-2 - ISSN : 2148-0707 - 2015
5 SARIIŞIK, Mehmet; ÖZBAY, Gülçin - Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi - Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi - Vol.26 - pp.264-278 - 2015
6 MEHMET SARIIŞIK; FİLİZ DİKKAYA - HİZMET KALİTESİ KAPSAMINDA HEVESLİLİK BOYUTUNE İLİŞKİN BEKLENTİ VE ALGILARIN BELİRLENMESİ - Kastamonu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi - Vol.7 - pp.37-51 - 2015
7 FATMA ÖZÇELİK HEPER; MEHMET SARIIŞIK - Kongre Turizmi Açısından İstanbul İli’nin Rekabet Gücünün Analizi - Kastamonu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi - Vol.6 - pp.61-75 - 2015
8 Solmaz, S.; Aksoy, Ö.; Şengül, S; Sarıışık, M. - Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerinin Belirlenmesi: Turizm Lisans ve Ön Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması - KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi - Vol.16 - 2014
9 TURKAY, O., HALIS, M. SARIISIK, M. and CALMAN, I. - Effects of strategic consciousness and strategic planning on business performance: A comparative study of the industries in Turkey - African Journal of Business Management - Vol.632 - pp.9188 - 2012
10 Sarıışık, M., ve Özbay, G. - “Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim ve Turizm Endüstrisindeki Uygulamalara İlişkin Bir Yazın İncelemesi” - Uluslar arası Yönetim, İktisat ve İşletme Dergisi - Vol.816 - pp.1 - ISSN : 2147-9194 - 2012
11 HALIS, M., SARIIŞIK M., TURKAY O. - Institutional Strategic Consciousness and Its Reflections: A Research on Qualified Hotels in Istanbul - Journal of Global Strategic Management - Vol.42 - pp.170 - 2010
12 MEHMET SARIIŞIK; - “Understanding Why Women Work in 5 Star Hotels” - International Journal of Hospitality and Tourism Administration - Vol.11 - pp.76-105 - 2010
1.4-DİĞER ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ BİLİMSEL/SANATSAL MAKALE :
1 ÖZGÜR KIZILDEMİR, EMRAH ÖZTÜRK, MEHMET SARIIŞIK; - TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİNDE YAŞANAN DEĞİŞİMLER - AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi - Vol.14 - pp.189-208 - 2014
2 Emirhan YENİŞEHİRLİOĞLU, Çağrı ERDOĞAN, Serkan POLAT, Mehmet SARIIŞIK - Politik Krizlerin Turizm Talebi Üzerindeki Etkisine Yönelik Bir Araştırma: Mısır Turizmi - Akademik Turizm ve Yönetim Araştırmaları Dergisi - Vol.1 - pp.57 - Kasım - 2013
3 Akova, O. ve Sarıışık, M. - “ Otel Yöneticileri Açısından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Öğrencilerin Sahip Olması Gereken Yetkinliklerin belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma” - Prof.Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı - pp.187 - 2009
4 Sarıışık, M. - ., “İş Stresi Etkenlerine İlişkin Seyahat Acentası Çalışanlarının Düşünce ve Algılamaları Üzerine Bir Araştırma” - Verimlilik Dergisi - Vol.1 - pp.67 - 2009
5 Sarıışık, M. - “Örgütsel Stresle Başa Çıkma Yöntemleri ve Stres Yöntemi” - Üçüncü Sektör Kooperatifçilik - Vol.431 - pp.16 - 2008
6 Akova, O., M. Sarıışık ve A. Akbaba - “Seyahat Acentalarında İşgören Bulma ve İşgören Seçme Yöntemlerine Yönelik Bir Araştırma” - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi - Vol.13 - pp.275 - 2007
7 Sarıışık, M. - “Turizm Sektöründe Meslek Sahibi Olmaya Yönelten Etkenler. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Yönelik Bir Çalışma” - Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi - Vol.182 - pp.143 - 2007
8 Sarıışık, M. ve O. Akova - “Seyahat Acentalarında İnternetin Rolü ve Önemi Üzerine Bir Araştırma” - KOSBED; Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi - Vol.2 - pp.128 - 2006
9 Sarıışık, M. ve G. Özbay - “Hızlı Yiyecek (Fast Food) Sunan İşletmelerin Tüketici Profilinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma” - Üçüncü Sektör Kooperatifçilik - Vol.411 - pp.99 - ISSN : 1305-8681 - 2006
10 Mehmet Sarışık, Gülçin Özleyen - YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNDE MÖNÜ PLANLAMASININ ÖNEMİ VE BU SÜREÇTE YÖNETİCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR: KOCAELİ’NDE BİR ALAN ARAŞTIRMASI - SOİD (Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi) - Vol.12 - pp.40 - ISSN : 1304-7590 - 2005
11 Sarıışık, M. ve G. Özleyen - “Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mönü Planlamasının Önemi ve Bu Süreçte Yöneticilerin Dikkat Etmesi Gereken Konular; Kocaeli’nde bir Alan Araştırması” - SOİD Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi - Vol.2 - pp.40 - 2004
12 Sarıışık, M. ve Ü. Kaya - “Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Brüt Kar Analizi Yöntemi ve Uygulaması” - Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi - Vol.151 - pp.62 - 2004
13 Sarıışık, M. - “Turizm Sektöründe Bayan Çalışanlar: Özellikleri, Sorunları ve Beklentileri” - Standard Dergisi - Vol.515 - pp.10 - 2004
14 Sarıışık, M. - “Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mönü Planlamanın Önemi” - Üçüncü Sektör Kooperatifçilik - Vol.144 - pp.114 - 2004
15 Sarıışık, M. ve İ. Çakır - “Üniversitelerde Lisans ve Önlisans Turizm Öğretiminin Profili” - Turizm Akademik - Vol.1 - pp.20 - 2001
16 Sarıışık, M. - “Enflasyonist Koşullar Altında Standart Yiyecek Maliyet Kontrol Sisteminin Uygulanabilirliliği” - Turizm Akademik - Vol.1 - pp.20 - 2001
17 Sarıışık, M. ve Ulama, Ş. - “Determining Menu Prices in Food and Beverage Industry” - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dergisi - Vol.2 - pp.17 - 2001
18 Sarıışık, M. ve Ulama, Ş. - Determining Menu Prices in Food and Beverage Industry - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dergisi - Vol.2 - pp.17 - 2001 - SAU
7.2-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE TAM METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 BOĞAN ERHAN,BATMAN ORHAN,SARIIŞIK MEHMET - HELAL TURİZMİN KAVRAMSAL ÇERÇEVESİ VE TÜRKİYE’DEKİ UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME. - 2016
2 GÜLÇİN ÖZBAY; MEHMET SARIIŞIK - The Conceptual Research on the Quality Control Circles- Kalite Kontrol Çemberleri Üzerine Kavramsal Bir Araştırma - 2015
3 GÜLÇİN ÖZBAY; MEHMET SARIIŞIK - The Conceptual Research on the Quality Control Circles- Kalite Kontrol Çemberleri Üzerine Kavramsal Bir Araştırma - 2015
4 GÜLNAR MİRZAYEVA; MEHMET SARIIŞIK - Otel İşletmelerinin Dağıtım Kanalları Seçimindeki Davranışları: Bakü'deki Otel İşletmelerinde Bir Araştırma - 2015
5 ORHAN BATMAN; MEHMET SARIIŞIK,AKİF GÖKÇE; - What Constraints Do The Students Have For Nutrition Habits?: A Research On Higher Education Students - 2015
6 FATMA ÖZÇELİK HEPER; MEHMET SARIIŞIK - Dünya’da ve Türkiye’de Turizmdeki İstihdam Üzerine Bir Değerlendirme - 2014
7 MEHMET SARIIŞIK; - Duygusal Emek: Hizmet Sektöründe Bir Araştırma - 2014
8 Salim İbiş, Orhan Batman, Mehmet Sarıışık, ORHAN BATMAN; MEHMET SARIIŞIK; SALİM İBİŞ; - Sık Uçan Yolcu Programlarının Müşteri Sadakati Üzerine Etkileri:THY Miles&Smiles Uygulaması Ve Kullanıcıları Örneği - 2014
9 Sarıışık, M.; Ulama, Ş.;Nergiz, H.ŞEVKİ ULAMA; MEHMET SARIIŞIK; MEHMET SARIIŞIK; ŞEVKİ ULAMA; - Duygusal Emek: Hizmet Sektöründe Bir Araştırma - 2014
10 Gülçin Özbay - Mehmet Sarıışık - Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim Kanalı Olarak Sanal Tüketici Yorumları - 17-18 Eylül 2013 - 2013
11 Özbay G. ve Sarıışık M. - Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim Kanalı Olarak Sanal Tüketici Yorumları - 17-18 Eylül 2013 - 2013
12 Yazit, H. ve Sarıışık, M. - “Turizm İşletmeciliği Eğitimi Alan Lisans ve Önlisans Öğrencilerinin Staj Dönemlerinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri” - 23-25 November 2012 - 2012
13 Ozbay, G. ve Sarıışık M. - “Ağızdan Ağıza İletişimden Elektronik Ağızdan Ağıza İletişime Geçiş Süreci Ve İki Kavram Arasındaki Farklılıklar” - 28 Ağustos-2 Eylül 2012 - 2012
14 Güçlü, H.N., Sarıışık, M., ve Akova, O. - “Turizm Öğrencilerinin Kontrol Odağı Yönelimlerinin İş Tatminine Etkisi” - 28 Ağustos-2 Eylül 2012 - 2012
15 Guven, E. ve Sarıışık, M. - “Milliyet Farklılığına Göre Turistlerin Davranışsal Niyetini Etkileyen Hizmet Kalitesi Boyutları Ve Tolerans Bölgelerinin Karşılaştırılması” - 28 Ağustos-2 Eylül 2012 - 2012
16 Ozer, KO; Latif, H; Sariisik, M; Ergun, O; Ozsahin, M; Zehir, C; - Procedia Social and Behavioral Sciences - 8TH INTERNATIONAL STRATEGIC MANAGEMENT CONFERENCE - pp.1064 - DOI : 10.1016/j.sbspro.2012.09.1087 - English - Proceedings Paper - 2012 - WOS:000312875900116
17 Ozer, KO; Latif, H; Sariisik, M; Ergun, O - International Competitive Advantage of Turkish Tourism Industry: A Comperative Analyse of Turkey and Spain By Using The Diamond Model of M. Porter - 8TH INTERNATIONAL STRATEGIC MANAGEMENT CONFERENCE - Vol.58 - pp.1064-1076 - ISSN : 1877-0428 - DOI : 10.1016/j.sbspro.2012.09.1087 - English - Proceedings Paper - JUN 21-23, 2012 - 2012 - WOS:000312875900116
18 Özer, K.O, Latif, H., Sarıışık, M. and Ergun, Ö. - “International Competitive Advantage of Turkish Tourism Industry: A Comparative Analysis of Turkey and Spain by Using the Diamond Model of M. Porter” - 21-23 June 2012 - 2012
19 Akova, O., Sarıışık, M. and Dönmez, D. - Strategies for Tourism Industry Under the Global Economic Crisis: A Swot Analysis of Turkish Tourism” - 12-14 October 2011 - 2011
20 SARİİSİK, M., AKOVA, O., TURKAY, O., SARI, D. - Turizmin Türk Ekonomisine Etkilerinin Girdi-Çıktı Analizi ile Değerlendirilmesi - 12-14 Ekim 2011 - 2011
21 SARISIK, M., TURKAY, O. ve AKOVA, O. - How To Manage Yacht Tourism In Turkey: SWOT Analysis and Related Strategies - 30 June-02July 2011 - 2011
22 Mehmet SARIIŞIK; Oğuz TÜRKAY; Orhan AKOVA; - How to manage yacht tourism in Turkey: A swot analysis and related strategies - PROCEEDINGS OF 7TH INTERNATIONAL STRATEGIC MANAGEMENT CONFERENCE - Vol.24 - pp. - ISSN : 1877-0428 - DOI : 10.1016/j.sbspro.2011.09.041 - Proceedings Paper - JUN 30-JUL 02, 2011 - 2011 - WOS:000299617400086
23 Sariisik, M; Turkay, O; Akova, O; Ozsahin, M; - Procedia Social and Behavioral Sciences - PROCEEDINGS OF 7TH INTERNATIONAL STRATEGIC MANAGEMENT CONFERENCE - Vol.24 - pp. - ISSN : 1877-0428 - DOI : 10.1016/j.sbspro.2011.09.041 - English - Proceedings Paper - 2011 - WOS:000299617400086
24 Sariisik, M; Sari, D; Sari, S; Halis, M; Ozsahin, M; - Procedia Social and Behavioral Sciences - PROCEEDINGS OF 7TH INTERNATIONAL STRATEGIC MANAGEMENT CONFERENCE - Vol.24 - pp. - ISSN : 1877-0428 - DOI : 10.1016/j.sbspro.2011.09.070 - English - Proceedings Paper - 2011 - WOS:000299617400015
25 Sarı, D., Sarıışık, M. ve Sarı, S. - “ Azerbaycan’ın Turizm sektöründe Rekabet Gücü Analizi” - 15-16 Haziran 2011 - 2011
26 Sariisik, M; Sari, D; Sari, S; Halis, M - Tourism Sector in Order to Recovering From the Recession: Comparison Analyses for Turkey - PROCEEDINGS OF 7TH INTERNATIONAL STRATEGIC MANAGEMENT CONFERENCE - Vol.24 - pp. - ISSN : 1877-0428 - DOI : 10.1016/j.sbspro.2011.09.070 - Proceedings Paper - JUN 30-JUL 02, 2011 - 2011 - WOS:000299617400015
27 HALİS, M., SARIIŞIK M., TURKAY O. - Institutional Strategic Consciousness And Its Reflections: A Research On Qualified Hotels In Istanbul - 08-10 July 2010 - 2010
28 SARIIŞIK M., HALIS, M., TURKAY O. - A New Approach to Menu Analysis; 3p Method: How to Analyze a Menu by Using Profitability, Popularity and Performance of Menu Items - 08-10 July 2010 - 2010
29 Sariisik, M., Guclu Nergis, H. and Ergun, O. - “ University Student’s Perceptions and Attitudes About Time Using, and How to Deal with Their Daily Life Stres: An Investigation From Turkey” - 8-10th July 2010 - 2010
30 Sarıışık, M. ve Akova, O. - “E-Ticaretin Turizm İşletmeleri Açısından Güçlü ve Zayıf Yönleri: Seyahat Acentalarında Bir Araştırma” - 2006
31 Sarıışık, M. - “Kocaeli’nde Kültür Turizmi: Sorunları ve Çözüm Önerileri” - 2006 - 2006
7.6-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE TAM METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 SAİT KINGIR; AHMET AKAYDIN; MEHMET SARIIŞIK; ABDÜLKADİR BİLEN - Türkiye’de Bilim ve Sanayi Arayüzleri-Yeni Bir Model Önerisi Olarak; Teknoloji Transferi ve Geliştirme Merkezleri - 2015
2 Mehmet SARIIŞIK, Şevki ULAMA, Serkan POLAT - Sakarya İli Turizm Sektörünün Rekabetçilik Analizi - 5-8 Aralık 2013 - 2013
3 YENİŞEHİRLİOĞLU Emirhan, Çağrı ERDOĞAN, Serkan POLAT ve Mehmet SARIIŞIK - Politik Krizlerin Turizm Talebi Üzerindeki Etkisine Yönelik Bir Araştırma: Mısır Turizmi - 20-22 Nisan 2012 - 2012
4 A.AKAY,M.SARIIŞIK VE O.BATMAN - Artvinde Sürdürülebilir Ekoturizm, Artvin. - 31 Mayıs-02 Haziran 2012, - 2012 - SAU
5 Demirdelen, D. ve Sarıışık, M. - “Üst Düzey Yöneticilerin kariyer Beklentilerine İlişkin Bir Değerlendirme: Antalya’da Bir Araştırma” - 20 Nisan 2012 - 2012
6 Serkan POLAT, Semra AKTAŞ POLAT, Şehnaz DEMİRKOL, Mehmet SARIIŞIK - Tarihi Eserlerin Korunmasında İl Özel İdarelerinin Rolü ve Önemi: İstanbul İl Özel İdaresi Örneği - 12 - 15 Nisan 2012 - 2012
7 Öncel, A. ve Sarıışık, M. - “Güvenlik Personelinin Yabancı Turistlere Yönelik Etik yaklaşımlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma” - 02-05 Aralık 2010 - 2010
8 Sarıışık, M., Taşar, O., ve Ünal, A. - “Yiyecek-İçecek İşletme Yöneticilerinin Liderlik Tiplerine Bakış Açılarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma” - 02-05 Aralık 2010 - 2010
9 Sarıışık, M. Ve Özbay, G. - “ Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Karşılaşılan Temel Sorunlar: Kocaeli’nde Bir Alan Araştırması” - 27-30 Mayıs 2010 - 2010
10 HATİPOĞLU,A.,O.BATMAN VE M.SARIIŞIK - GASTRONOMİ VE DİN - 17-18 NİSAN - 2009 - SAU
11 Sarıışık, M., K. Karamustafa, O. Akova ve E. Güven - “ Demografik Özelliklerin Stres Hakkındaki Düşünce ve Algılamalar Üzerine Etkisi: Turizm Sektörü Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma” - 11-12 Eylül 2008 - 2008
12 Güven E. ve Sarıışık, M. - “ Spor Turizmi ve Pazarlanması Bağlamında Futbol: Futbol Organizasyonlarının Sağladığı Katma Değere İlişkin Bir İnceleme” - 2008 - 2008
13 Sarıışık, M., O. Akova ve E. Güven - “ Mönü Yönetiminde Yeni Bir Yaklaşım: 3P Analiz Yöntemi” - 2008 - 2008
14 Akova, O., M. Sarıışık ve M.C. Altunel - “Üçüncü Kuşak İnsan Hakları ve Küresel Turizm Etiği İlkeleri ile İlgili Kavramsal Bir Çalışma” - 2008 - 2008
15 Sarıışık, M., O. Akova ve Ü. Kaya - “Lisans ve Önlisans Öğrencilerinin Turizm Sektörüne Yönelme Nedenleri Arasındaki Görüş Farklılıklarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma” - 2007 - 2007
16 Sarıışık, M., O. Akova ve M. Çontu - “İşletmelerde Etik Sonuçların Değerlendirilmesi ve Ödüllendirilmesi: İstanbul’da Dört ve Beş Yıldızlı Otellerde Bir Araştırma” - 2006 - 2006
17 Sarıışık, M. - “Kandıra’nın Mevcut Turizm Potansiyeli ve Turizm Bölgesi Olması Yolunda Yapılması Gereken Çalışmalar” - 2004 - 2004
18 Sarıışık, M. ve A. Yavaş - “Dünyada ve Türkiye’de Kültür Turizmi; Yeni Bir Arayış mı, Yerleşmiş Bir Anlayış mı” - 2002 - 2002
19 17. Sarıışık, M. ve O. Akova - “Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinin Bilgi Teknolojisine Yönelik Tutumları: İstanbul Örneği” - 2001 - 2002
20 Sarıışık, M. ve Ulama, Ş. - Kuşadası’nda Faaliyet Gösteren 4-5 Yıldızlı Oteller ile 1.-2. Sınıf Tatil Köylerinin İşgören Bulma ve Seçme Yöntemleri”, , 20-37, Nevşehir. - 24-26 Kasım 2000 - 2001 - SAU
21 Sarıışık, M. ve Ulama, Ş. - 2000’li Yıllarda Türkiye’de İç Turizm Hareketlerine Yönelik Turist Talebinin Analizi - 22-23 Nisan 2000 - 2000 - SAU
22 Özdipçiner, N ve M. Sarıışık - “Yiyecek-İçecek Sektöründe Portföy Analizi” - 2000 - 2000
23 Sarıışık, M. ve Ulama, Ş. - İç Turizm Katılımcılarının Turistik Harcama Davranışlarının Analizi - 2-3 Kasım 2000 - 2000 - SAU
24 Sarıışık, M. - “Kocaeli’nin Kültürel Kaynakları ve Bu Kaynakların Turistik Amaçlı Kullanıma Açılabilmesi için Çözüm Önerileri” - 1999 - 1999
25 Ulu, A. ve Sarıışık, M. - “Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Sistemleri ve Türkiye Açısından Uygulanabilirliliği” - 1996 - 1996
3.6-ULUSAL YAYINEVLERİ TARAFINDAN YAYIMLANMIŞ ÖZGÜN KİTAPTA BÖLÜM YAZARLIĞI :
1 SARIIŞIK, M - Profesyonel Restoran Yönetimi; İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar - Detay Yayıncılık - pp.368 - 2010 - SAU-K-196
3.8-KİTAP BÖLÜM ÇEVİRİSİ :
1 GÜLSEL ÇİFTÇİ; MEHMET SARIIŞIK - Örgütsel Davranışta Güncel Konular - Detay Yayıncılık - pp.217-231 - 2015
2 MEHMET SARIIŞIK; GÜLÇİN ÖZBAY - turizm işletmeciliği-temel kavramlar ve uygulamalar - Detay Yayıncılık - pp.273-295 - 2015
3 Mehmet Sarıışık; Gülçin Özbay - Yönetsel ve Örgütsel etkinliği geliştirme yöntemleri - Adra Yayıncılık - pp.487-515 - 2015
4 Gülçin Özbay - Uluslararası Gastronomi (Temel Özellikler, Menüler ve Reçeteler) - Detay Yayıncılık - pp.360 - Mayıs - 2013
5 Sarıışık, M. - “Otel İşletmelerinde Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi” , Otel İşletmeciliği - Detay Yayıncılık - pp.26 - 2012
6 SARIIŞIK, M - Profesyonel Restoran Yönetimi; İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar - Detay Yayıncılık - pp.15 - 2010 - SAU-K-197
7 Mehmet Sarıışık, Gülçin Özbay - Profesyonel Restoran Yönetimi: İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar - Detay Yayıncılık - pp.352 - 2010
8 SARIIŞIK, M - Türk Turizm Tarihi Yapısal ve Sektörel Gelişim - Detay Yayıncılık - pp.16 - 2009 - SAU-K-198
9 SARIIŞIK, M - Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C - Değişim Yayınları - pp.32 - 2009 - SAU-K-199
10 M Halis, B. Zengin, O. Batman, H. Soybalı, Ş. Demirkol, M. Sarıışık, İ. Kaya, M. Narin, E. Özkul, O. Türkay, C. avcıkurt, M. Doğdunay, Remzi ALTUNIŞIK - Turizm İşletmeleri - Bölüm 9 - Turizm Pazarlaması ve Pazarlama Stratejileri - Değişim - Vol.1 - pp.25 - Mart - 2009
11 SARIIŞIK, M - Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri - detay Yayıncılık - pp.25 - 2008 - SAU-K-200
12 SARIIŞIK, M - Hizmet Kalitesi - detay Yayıncılık - pp.27 - 2007 - SAU-K-201
13 SARIIŞIK, M - Turizm İşletmeleri - Değişim yayınları - pp.40 - 2004 - SAU-K-202
14 SARIIŞIK, M - Otel İşletmeciliği - Detay yayıncılık - pp.36 - 2002 - SAU-K-203
2.13 A-BAŞARIYLA TAMAMLANAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİNDE (YALNIZCA AR-GE NİTELİĞİNDEKİ PROJELER-LİSANSÜSTÜ TEZ PROJELERİ HARİÇ) YÜRÜTÜCÜ OLMAK :
1 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TURİZM MASTER PLANI - 2012
2 Sakarya Üniversitesi - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Master Planı - Vol.80000 - 2011
3 İstanbul Büyükşehir belediyesi ve Bimtaş AŞ - İstanbul Turizm Master Planı - 0
2.13 B-BAŞARIYLA TAMAMLANAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİNDE (YALNIZCA AR-GE NİTELİĞİNDEKİ PROJELER) ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 Kocaeli Üniversitesi Araştırma Fonu - Kocaeli’nin Turistik Kaynaklarının Değerlendirilmesi ve Buna Dayalı Olarak Tahmini Turist Profilinin Çıkarılması - 2001
2.15-TÜBİTAK 2209-A, 2209-B, 2242 PROJELERİNDE DANIŞMAN OLMAK (EN FAZLA 100 PUAN ALINABİLİR.) :
1 ORHAN BATMAN, MEHMET SARIIŞIK, BURHANETTİN ZENGİN, OĞUZ TÜRKAY - Vol.80000 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TURİZM MASTER PLANI - 2012
9.1-SSCI, SCI-EXP, AHCI, SCOPUS KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE BAŞ EDİTÖRLÜK :
1 MEHMET SARIIŞIK; MUHSİN HALİS; - Turar-Turizm Araştırmaları Dergisi - 2015
9.2-ESCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE BAŞ EDİTÖRLÜK :
1 MEHMET SARIIŞIK; MUHSİN HALİS; - Akademik Turizm ve Yönetim Araştırmaları Dergisi - 2015
9.3-SSCI, SCI-EXP, AHCI, SCOPUS, ESCI DIŞINDAKİ ALAN ENDEKSLERİNDEKİ DERGİLERDE BAŞ EDİTÖRLÜK :
1 MEHMET SARIIŞIK; - Celal Bayar Üniversitesi İİBF Dergisi - 2015
2 MEHMET SARIIŞIK; - Manas Journal of Social Studies - 2015
9.5-ESCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE BAŞ EDİTÖRLÜK DIŞINDAKİ DİĞEREDİTÖRLÜKLER :
1 MEHMET SARIIŞIK; - ULUSLARARASI GASTRONOMİ (2. Baskı) - 2015
2 “Yiyecek İçecek Hizmetleri”, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayınları - 2012
3 Profesyonel Restoran Yönetimi; İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Detay Yayıncılık - 2010
9.6-SSCI, SCI-EXP, AHCI, SCOPUS, ESCI DIŞINDAKİ ALAN ENDEKSLERİNDEKİ DERGİLERDE BAŞ EDİTÖRLÜK DIŞINDAKİ DİĞER EDİTÖRLÜKLER :
1 MEHMET SARIIŞIK; - Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi - Vol.1 - 2015
2 MEHMET SARIIŞIK; - SOİD- Seyahat İşletmeciliği ve Otelcilik Dergisi - Vol.2 - 2015
12.1-YÖNETİMİNDE TAMAMLANAN HER DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZİ İÇİN :
1 - Sanal Ortamda Paylaşılan Tüketici Youmlarının Algılanması ve Satın Alma Kararı Üzerine Etkisi - Konaklama İşletmelerinde Bir İnceleme - GÜLÇİN ÖZBAY - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - İŞLETME - 2012
2 MEHMET SARIIŞIK - DAVRANIŞSAL NİYETİ ETKİLEYEN HİZMET KALİTESİ BOYUTLARI AÇISINDAN TOLERANS BÖLGELERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI: OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA - EBRU ÖZLEM GÜVEN - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - İŞLETME - 2012
3 - MÜŞTERİLERİN 5 YILDIZLI OTEL VE BUTİK OTEL İŞLETMELERİNE YÖNELİK HİZMET BEKLENTİLERİ VE TATMİN DÜZEYLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ :İSTANBULDA BİR ARAŞTIRMA - EBRU ÖZLEM GÜVEN - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - İŞLETME - 2011
12.2-YÖNETİMİNDE TAMAMLANAN HER YÜKSEK LİSANS TEZİ İÇİN :
1 MEHMET SARIIŞIK - RESTORAN YÖNETİCİLERİNİN MÖNÜ PLANLAMASI VE ANALİZİ KONUSUNA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - ANIL AKAY - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2012
2 - Restoran Yöneticilerinin Mönü Planlaması ve Analizi Konusuna Yaklaşımları Üzerine Bir Araştırma - ANIL AKAY - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2011
3 MEHMET SARIIŞIK - TURİSTİK BÖLGELERDE HAVA LİMANLARINDA GÖREVLİ GÜVENLİK PERSONELİNİN ETİK KURALLARI ALGILAMA BİÇİMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ (İSTANBUL VE ANTALYA ÖRNEĞİ - AHMET ÖNCEL - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2010
4 MEHMET SARIIŞIK - KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE PERSONEL İSTİHDAMINDA DIŞ KAYNAK KULLANIMININ İŞGÖRENLER ÜZERİNE ETKİSİ: "BEŞ YILDIZLI OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA" - GAMZE ÖZEL - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2010
5 AHMET ÖNCEL - TURİSTİK BÖLGELERDE HAVA LİMANLARINDA GÖREVLİ GÜVENLİK PERSONELİNİN ETİK KURALLARI ALGILAMA BİÇİMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ (İSTANBUL VE ANTALYA ÖRNEĞİ - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - NİSAN - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2010 - SAU
6 GAMZE ÖZEL - KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE PERSONEL İSTİHDAMINDA DIŞ KAYNAK KULLANIMININ İŞGÖRENLER ÜZERİNE ETKİSİ: "BEŞ YILDIZLI OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA" - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - KASIM - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2010 - SAU
7 - KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE DIŞ KAYNAK KULLANIMININ İŞ GÖREN MENMUNİYETİNE ETKİLERİ VE KARŞILAŞILAN SONUÇLAR - GAMZE ÖZEL - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2009
8 - Turistik Bölgelerdeki Güvenlik Güçlerinin Etik Kuralları Algılama Biçimlerinin Belirlenmesi: Akdeniz Bölgesi Örneği - AHMET ÖNCEL - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2009
9 - “Otel İşletmelerinde Müşteri Memnuniyetinin Ölçülmesi ve Kocaeli Üniversitesi Derbent Uygulama Oteli Müşterilerine Yönelik Bir Araştırma ” - Özçelik F. - ISSN : - Kocaali Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü - 2007
13.1-LİSANSÜSTÜ DÜZEYDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 3 - 2013
2 STRATEJİK TURİZM EKONOMİSİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 3 - 2013
3 TURİZMDE MALİYET KONTOL SİSTEMLERİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
4 SOSYAL BİLİMLERDE İLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
5 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
6 TURİZMİN SEKTÖREL ANALİZİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
7 GASTRONOMİ BİL VE ULUSLARARASI YİYECEK İÇ. İŞL. DR - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
8 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 3 - 2013
9 GASTRONOMİ BİL VE ULUSLARARASI YİYECEK İÇ. İŞL. DR - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
10 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
11 TURİZMDE MALİYET KONTOL SİSTEMLERİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
12 SOSYAL BİLİMLERDE İLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
13 ULUSLARARASI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
14 UZMANLIK ALANI DERSİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
15 UZMANLIK ALAN DERSİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
16 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
17 ULUSLARARASI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
18 SOSYAL BİLİMLERDE İLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
19 GASTRONOMİ BİL VE ULUSLARARASI YİYECEK İÇ. İŞL. DR - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
20 UZMANLIK ALAN DERSİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
21 UZMANLIK ALAN DERSİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
22 UZMANLIK ALANI DERSİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
23 UZMANLIK ALANI DERSİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
24 UZMANLIK ALANI DERSİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
25 UZMANLIK ALANI DERSİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
26 UZMANLIK ALAN DERSİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
27 UZMANLIK ALAN DERSİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
28 TURİZMİN SEKTÖREL ANALİZİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2010
29 TURİZM İŞLETMELERİNDE FİNANSAL ANALİZLER - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2010
30 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2010
31 ULUSLARARASI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2010
32 ULUSLARARASI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2010
13.2-LİSANS DÜZEYİNDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 MUTFAK YÖNETİMİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
2 MESLEKİ UYGULAMALAR - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 2 - 2013
3 MESLEKİ UYGULAMALAR - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 2 - 2013
4 MESLEKİ UYGULAMALAR - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2013
5 MESLEK EĞİTİMİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.6 - ISSN : 1 - 2013
6 MUTFAK YÖNETİMİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2013
7 TURİZM İNGİLİZCESİ IV - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
8 TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2013
9 TURİZM EKONOMİSİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2013
10 MESLEKİ UYGULAMALAR - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2013
11 TURİZM EKONOMİSİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2013
12 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2013
13 TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
14 MESLEK EĞİTİMİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.6 - ISSN : 2 - 2013
15 MESLEK EĞİTİMİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.6 - ISSN : 1 - 2013
16 TURİZM İNGİLİZCESİ V - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
17 TURİZM İNGİLİZCESİ V - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2013
18 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2013
19 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2013
20 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2013
21 TURİZM İNGİLİZCESİ IV - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2013
22 MESLEK EĞİTİMİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.6 - ISSN : 2 - 2013
23 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2012
24 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2012
25 TURİZM İNGİLİZCESİ IV - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
26 TURİZM İNGİLİZCESİ IV - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2012
27 TURİZM EKONOMİSİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2012
28 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2012
29 TURİZM İNGİLİZCESİ V - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
30 TURİZM EKONOMİSİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2012
31 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2012
32 TURİZM İNGİLİZCESİ V - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2012
33 MUTFAK YÖNETİMİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2012
34 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2012
35 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
36 İŞ BAŞI EĞİTİMİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.8 - ISSN : 2 - 2012
37 MUTFAK YÖNETİMİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
38 TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
39 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2011
40 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2011
41 TURİZM EKONOMİSİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2011
42 MESLEKİ İNGİLİZCE IV - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2011
43 MESLEKİ İNGİLİZCE V - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2011
44 MESLEKİ İNGİLİZCE II - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2011
45 FOOD&BEVERAGE SERVICE - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2011
46 SPECIAL INTEREST TOURISM - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2011
47 TURİZM FİNANSMANI - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2011
48 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
49 FOOD & BEVERAGE COST CONTROL - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
50 TURİZM EKONOMİSİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2011
51 MESLEKİ İNGİLİZCE IV - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
52 MESLEKİ İNGİLİZCE V - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
53 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2011
54 MESLEKİ İNGİLİZCE II - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
55 FOOD&BEVERAGE SERVICE - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2011
56 SPECIAL INTEREST TOURISM - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2011
57 FINANCE OF TOURISM - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
58 TURİZM FİNANSMANI - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
59 MESLEKİ İNGİLİZCE I - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2010
60 INTRODUCTION TO TOURISM - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2010
61 MESLEKİ İNGİLİZCE II - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2010
62 COST ANALYSES IN TOURISM BUSINESS - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
63 TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
64 BEHAVIOR IN TOURISM INDUSTRY - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
65 FINANCE OF TOURISM - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2010
66 TURİZM FİNANSMANI - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2010
67 COST ANALYSES IN TOURISM BUSINESS - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2010
68 TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2010
69 BEHAVIOR IN TOURISM INDUSTRY - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2010
70 ENGLISH FOR TOURISM II - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2010
71 MESLEKİ İNGİLİZCE II - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2010
72 F & B MANAGEMENT - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2010
73 INTRODUCTION TO TOURISM - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2010
74 TOURISM MANAGEMENT - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 2 - 2010
14.4-ULUSLARARASI SPORDA HAKEMLİK, ANTRENÖRLÜK, İDARECİLİK, MENTOR, KONDİSYONER, FİZYOTERAPİST, SPOR HEKİMİ VB. GÖREV YAPMAK :
1 Editör Yardımcısı:Gülçin Özbay - Editör: Mehmet Sarıışık - Uluslararası Gastronomi (Temel Özellikler, Menüler ve Reçeteler) kitabı editör yardımcılığı - 2013